Hecht je veel waarde aan een beveiligde babyfoon? Je hoort het geregeld; een babyfoon die gehackt of afgeluisterd wordt. En als ouder wil je er natuurlijk niet aan denken dat dit jouw gezin overkomt. Wil je daarom weten hoe veilig de DECT babyfoon is, lees dan zeker verder.
Wat is een DECT babyfoon?
Laten we beginnen met het uitleggen van deze term; de DECT babyfoon. Dit is een audio- en video babyfoon die gebruik maakt van de 1,9 GHz-frequentie en DECT-technologie. Dit staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Oftewel gaat dit over een technologie die hetzelfde is als een draadloze telefoon.
De meeste digitale babyfoons maken gebruik van de 2,4 GHz-frequentie, maar de DECT babyfoons hebben bewust voor een ongebruikelijke frequentie gekozen. Hierdoor ervaren ze minder interferentie, wat ten gunste komt van deze babyfoons.
Kan een DECT babyfoon gehackt worden?
Je vraagt je af of een DECT babyfoon veilig is. Helaas is hij niet 100% hack-proof, maar dat is nagenoeg geen van de babyfoons. Wel is hij – als je de DECT babyfoon vergelijkt met een FHSS babyfoon – bijna niet te hacken omdat ze afhankelijk zijn van hun eigen netwerk. Deze verzend het signaal van de baby-unit naar de ouder-unit.
Het systeem van de DECT babyfoon lijkt op de DECT telefoon, oftewel de draadloze telefoon. Doordat ze een superieure geluidskwaliteit hebben en geen last van andere draadloze netwerken, lijkt de audio overdracht van beide erg op elkaar. Ook zit er een lage elektromagnetische straling bij de 1,9 GHz. Wil je meer weten over stralingsvrije babyfoons? Lees hier verder.
Onze top 4 van beste DECT babyfoons
1. Philips Avent SCD733/26 DECT babyfoon
Met de Philips Avent SCD733/26 DECT babyfoon geniet je niet alleen van een storingsvrije verbinding, maar ook van kristalhelder geluid. Je hoort elk kuchje, elke ademhaling en elk lachje duidelijk en nauwkeurig. Bovendien heeft deze babyfoon een indrukwekkend bereik van 330 meter buiten en 50 meter binnen, waardoor je vrij kunt bewegen terwijl je toch in contact blijft met je kind.
Verkrijgbaar bij
2. Miya M35 Babyfoon
Een van de belangrijkste redenen om voor de Miya M35 te kiezen, is zijn uitstekende geluidskwaliteit. De babyfoon maakt gebruik van geavanceerde technologie om kristalhelder geluid te leveren, zonder enige storing of ruis. Dit betekent dat je elk klein geluidje kunt horen, of het nu gaat om een zacht snurkje of een onrustige beweging.
Verkrijgbaar bij
3. Philips Avent Connected SCD923/26
Een van de belangrijkste kenmerken van de Philips Avent Connected SCD923/26 is de videofunctie. Met een kristalhelder 3,5-inch scherm kunnen ouders hun baby in realtime bekijken, zelfs als ze zich in een andere kamer bevinden. De camera heeft ook nachtzicht, waardoor ouders zelfs in het donker een duidelijk beeld hebben. Daarnaast kun je de beelden ook via een app op je smartphone raadplegen.
Verkrijgbaar bij
4. Alecto DVM-71
Deze Alecto is één van de weinige DECT babyfoons waar een camera geïntegreerd is. De reden waarom weinig DECT babyfoons over een camera beschikken is omdat het lastig is om de camera beelden te verzenden. Maar met deze Alecto is het wel gelukt. Het enige nadeel is dat het geen groot bereik heeft, namelijk maximaal 50 meter. Verder zitten er veel extra functies op, zoals een terugspreekfunctie en temperatuur weergave.
Verkrijgbaar bij
Samenvatting van de voor- en nadelen van een DECT babyfoon
Zoals we eerder al noemden heb je in het uitkiezen van de beste babyfoon voor jouw situatie de keuze uit verschillende verbindingen. De DECT verbinding is daar één van. Uiteraard zitten hier voor- en nadelen aan vast, waarbij je goed moet kijken of deze babyfoon de beste optie voor jou is.
Voordelen
- Storingsvrij
- Helder geluid
- Kans op afluisteren en hacken is vrij klein
Nadelen
- Niet uit te bereiden met extra camera’s of units
- Kan straling veroorzaken (toegestane hoeveelheid)
Wil je jouw ervaring delen met andere ouders over de DECT babyfoon? We horen graag jouw ervaringen.
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij