babyfoon app

Babyfoon app

Babyfoon app

De babyfoon app zorgt ervoor dat je overal ter wereld zicht hebt op de babyfoon. Soms zijn er zelfs modellen waar je een video kunt opnemen of waar je foto’s mee kunt maken. Daarnaast kunnen er vaak meerdere gebruikers aan 1 camera toegevoegd worden. Tevens zijn deze internet babyfoons vaak uit te breiden met meerdere camera’s. Zo heb je altijd zicht over meerdere kinderen wat in een groot gezin een groot voordeel is. Je hebt voor het gebruik van de app wel een internetverbinding nodig. Er zijn gelukkig ook steeds meer tablets waar een simkaart in kan. Dit zorgt ervoor dat je ook daarop de beelden kunt bekijken. Vaak is dit fijner omdat je dan geen aparte ouder unit nodig hebt om op volle kracht te genieten van de baby.

Wat zijn de belangrijkste functies

De belangrijkste functies van een babyfoon app hebben wij voor je uitgezocht. Zo is het vaak mogelijk om niet alleen bij geluid, maar ook bij beweging een notificatie te ontvangen op mobiele apparaten. Ook is het op steeds meer modellen mogelijk om naast luisteren ook te praten en zo met elkaar te communiceren. Zo zou je vanaf de bank een verhaaltje of liedje kunnen vertellen aan het kind om hem of haar weer in slaap te krijgen. Op deze manier hoef je niet meer naar boven te lopen en kun je lekker blijven ontspannen. Tevens is het vaak mogelijk om beelden op te nemen op bijvoorbeeld een SD kaart. Vaak is het zo dat er meerdere camera’s kunnen worden aangesloten en dat de beelden op diverse toestellen beschikbaar zijn.

Ook zijn er kantelbare en draaibare camera’s die precies de baby volgen in zijn of haar gedrag. De meeste modellen beschikken ook over infrarood waarmee je in de nacht ook een goed zicht hebt. Doordat bijna iedereen WIFI heeft is dit de meest eenvoudige manier om in contact te zijn met een babyfoon. Ook zijn er modellen die voorzien zijn van een accu waardoor kabels niet meer continue in de camera hoeven te zitten. De ECO functie zorgt er daarnaast voor dat er nog minder straling vrij komt en dat de accu langer mee kan gaan. Tegenwoordig zijn de meeste modellen voorzien van 720 of 1080 pixels waarmee je dus ook op een tablet volledig beeld kunt bekijken.

Waarom kiezen voor een Babyfoon app?

Veel mensen kiezen voor de babyfoon app omdat zij zo overal de baby kunnen zien of horen. In de pauze van het werk is het dan ook mogelijk om even te kijken naar de baby en eventueel er tegen te praten als er een terugspreek functie op zit. Ook opa en oma of andere gezinsleden of vrienden kunnen toegang krijgen tot de app. Meestal is het toegestaan om maximaal 4 a 5 gebruikers aan te maken. Zo kunnen zij ook met het oppassen de beelden bekijken. Eventueel zelfs vanuit huis zoals we gemerkt hebben met de corona crisis. Toen mochten mensen niet bij elkaar langskomen en was dit de oplossing om toch de pasgeboren baby te bekijken. Door het gebruik van WIFI kan er overal ter wereld verbinding worden gemaakt met de babyfoon.

toddler's bed with mesh canopyWat zijn de voordelen van een Babyfoon app?

Een babyfoon app zorgt ervoor dat je met een gerust en veilig gevoel de baby op zijn of haar slaapkamer kunt laten. Ook kun je zo buiten de deur nog even in de pauze of tijdens een file genieten van de kleine spruit. Het grootste voordeel is wel dat je haarscherp beeld hebt en je kunt dit mogelijk wel bereiken tot 1080px. Doordat het draadloos is zijn er ook niet veel verschillende kabels nodig. Vaak kun je enkele dagen/weken met de camera doen zonder hem op te laden. Dit wel in de ECO stand zodat hij niet aanstaat wanneer er niets gebeurd of niemand kijkt. Ook in de nachten kan er met duidelijk beeld gekeken worden of de baby rustig slaapt.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten van een Babyfoon app?

Het is belangrijk om niet te zuinig te zijn wanneer je een babyfoon met app wil aanschaffen. Meestal gaan de duurdere modellen ook wat langer mee. Daarnaast kun je ze later ook nog eens als beveiligingscamera gebruiken. Let dan wel op dat je ook een opname functie hebt zodat een dief gefilmd kan worden. Vaak is het mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen in de app. Lees dus altijd goed de beschrijving van een babyfoon en kijk ook even naar de ervaringen van anderen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop hebt en dat je er weer jaren tegenaan kunt.