Beste 10 babyfoons van 2021

Beste 10 babyfoons van 2022

Beste 10 babyfoons van 2022

Onze experts hebben de beste 10 babyfoons van 2022 voor je op een rij gezet. Wij hebben niet alleen gekeken naar de juiste prijs en kwaliteitverhouding, maar ook naar de mogelijkheden. Een babyfoon vandaag de dag is meer als alleen apparaat waarmee je kunt luisteren en spreken. Het is namelijk ook mogelijk om muziek af te spelen of de ademhaling te reguleren via een nachtlamp. Daarnaast zijn er ook modellen die op WIFI werken. Hierdoor kunnen mensen op afstand ook de baby in de gaten houden via de computer of mobiele telefoon.  Natuurlijk kun je ook een babyfoon met accu kopen zo ben je niet meer afhankelijk van batterijen. Wanneer je deze babyfoon niet gebruikt zet hem dan op ECO stand om energie te besparen.

De top 5 babyfoons met camera

Wij hebben er voor gekozen om onze eigen top 10 babyfoons samen te stellen. Daarom hebben wij een top 5 van de moderne babyfoons met camera hieronder voor je geplaatst. Daarnaast hebben wij ook top 5 babyfoons zonder camera. Dit omdat er nog steeds mensen zijn die geen camera willen gebruiken voor de privacy van een baby. Ook deze mensen respecteren wij en natuurlijk hopen wij dat je na onze top 10 beste babyfoons van 2022 een goede en weloverwogen keuze kunt maken.

1. Luvion Easy

De Luvion Easy babyfoons beschikken over een camera waarmee je dus ook zicht hebt op de baby. Naast praten kun je dus ook de precies de reactie van de baby volgen. De camera beschikt ook over nachtzicht waardoor er in het donker ook gepraat kan worden met de baby. Het bereik van de nachtzicht functie is 5 meter. Daarnaast kun je met de ingebouwde temperatuurmeter precies zien hoe warm of koud de baby erbij ligt. De batterijduur van deze babyfoons is uitstekend waardoor ze ook steeds meer ingezet worden voor ouderen of in verpleeghuizen. Onder optimale omstandigheden in een open ruimte heeft deze babyfoon een bereik van 250 meter. Daarnaast is de installatie van deze babyfoon vrij eenvoudig waardoor iedereen in staat is om van alle functies te gebruiken. De camera is in iedere richting te monteren en daarnaast is hij ook nog eens draaibaar.

Deze slimme babyfoon kiest zelf het beste signaal voor het verzenden van het beeld. Hierdoor heb je constant een goed zicht op de baby. Je ontvang automatisch signalen wanneer de babyfoon buiten bereik is of wanneer de batterijen opgeladen moeten worden. Hierdoor kun je dus altijd met een veilig gevoel de babyfoon gebruiken waardoor je niet steeds uit bed hoeft te komen. Ook is dit goed voor de zelfstandigheid van de baby en in sommige gevallen gaan ze dan ook minder huilen.

2. Luvion Essential

De Luvion Essential babyfoons zijn op dit moment genomineerd voor een award van de consumenten bond. Dit komt omdat deze steeds meer verkocht worden en dat bijna iedereen tevreden is over de werking en mogelijkheden van deze babyfoon. Het unieke aan dit model is dat er standaard 3 slaapliedjes zijn ingebouwd. Je hoeft dus niet meer naar boven te lopen of uit bed te stappen om de baby in slaap te zingen. Tevens beschikt de camera over een zoomfunctie waarmee je nog beter zicht hebt op de baby en de omgeving. Ook is het mogelijk om met de ingebouwde timer een alarm in te stellen. Zo wordt de baby alvast wakker gemaakt voor bijvoorbeeld het opstaan of etenstijd. Eventueel kan deze set uitgebreid worden met nog 3 extra camera’s. Video en audiosignalen worden veilig verzonden waardoor je dus niet hoeft te vrezen dat de beelden in verkeerde handen komen.

3. Alecto DVM-200

De Alecto DVM-200 babyfoons waren de beste keuze volgens de consumentenbond in 2019. Het extra grote 4.3 inch scherm zorgt voor een goed overzicht over de hele ruimte. Wanneer de babyfoon geluid opmerkt zal op de basisset een alarm afgaan zodat je weet dat de baby wakker is. In een open ruimte heeft deze een bereik van maar liefst 300 meter. Ook deze set beschikt over diverse slaapliedjes die direct afgespeeld kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat je niet steeds uit bed hoeft te komen om hem of haar stil te krijgen. Daarnaast kun je ook meldingen voor de temperatuur instellen. Op deze manier heeft de ruimte altijd de juiste temperatuur en kan de baby zo lang mogelijk doorslapen. Dit model is tevens voorzien van VOX wat ervoor zorgt dat er weinig stroom of batterij verspild wordt. De babyfoon gaat alleen aan bij detectie van geluid.

4. Cleverdog

De Cleverdog babyfoons hebben een kijkhoek van 90 graden. Hiermee heb je dus een goed overzicht op de ruimte. Daarnaast zijn het ook stijlvolle camera’s die niet echt opvallen in het interieur. Zo houd je de babykamer wat mooier aangezien er geen grote camera aanwezig is. Ook in de nacht kan de baby goed in de gaten worden gehouden. De nachtzicht functie heeft een bereik van 10 meter waardoor je alles in de ruimte duidelijk kunt zien.

Daarnaast heb je geen basisstation meer nodig want je regelt alles direct vanuit de app. Zo heb je waar je ook bent altijd een goed zicht op de babykamer en kun je eventueel tegen de baby praten wanneer de oppas hem of haar niet stil krijgt. Hij werkt met een adapter waardoor je niet bang hoeft te zijn voor lege batterijen. Er zitten zelfs bewegingssensoren op die je kunt gebruiken om in de gaten te houden of de baby beweegt.

5. Orretti V8

De Oretti V8 babyfoons zijn een van de makkelijkst te installeren babyfoons ter wereld. Het basisstation koppelt zichzelf namelijk aan de ontvanger zonder dat jij hier je handen aan hoeft vuil te maken. Deze babyfoon heeft een bereik van 50 meter binnen en 260 meter buiten. Hij is zelfs getest als babyfoon met een groter storingsvrij zendbereik. Daarnaast kun je met de terugpraatfunctie op de bank blijven zitten en bijvoorbeeld een liedje zingen voor de baby. Ook kan de camera volledig gedraaid worden en kun je hem tot 120 graden op en neer bewegen. Dit model heeft maar liefst 8 voorgeprogrammeerde slaapliedjes waardoor er voldoende variatie is voor de baby.

De babyfoon beschikt over een infrarood nachtzicht waarmee de baby ook in de nacht in de gaten gehouden kan worden. Zo hoeft het licht in de babykamer niet meer aan en kan de baby weer rustig slapen. De camera beschikt daarnaast over meerdere talen waardoor hij in ieder gezin ingezet kan worden. Ook krijg je van Oretti 1 jaar zorgeloze garantie. Zijn er problemen met de babyfoon dan kan er 24 uur per dag contact opgenomen worden met de klantenservice.

Beste 10 babyfoons van 2022

De top 5 babyfoons zonder camera

Ook zijn er genoeg mensen die gewoon een klassieke babyfoon willen zonder camera. Daarom hebben wij goed en grondig onderzoek gedaan naar de beste babyfoons zonder camera 2022. Op deze manier hopen wij jullie te kunnen helpen met een verantwoorde keuze voor een duurzame en goede babyfoon.

1. Alecto DBX-85 ECO

De Alecto DBX-85 Eco is de meest verkochte babyfoon van Nederland. Volgens recent onderzoek kiezen veel mensen voor dit klassieke model omdat het een goede levensduur heeft. Veel jonge ouders hebben niet veel te besteden waardoor dit ook nog eens een voordelige babyfoon is. Onder de 50 euro kan je namelijk al een betrouwbare babyfoon in huis hebben. Met slechts 1 druk op de knop leg je een verbinding tussen de ontvanger en zender. Het stralingsniveau van de babyfoons is daarnaast ook nog een super laag. Voor een verantwoord en schoon milieu is dit dus de beste keuze. Tot wel 300 meter heb je een goed en storingsvrij bereik doordat dit model op dezelfde manier is gemaakt als een DECT telefoon. Ook kun je zelf de gevoeligheid instellen zodat je niet van ieder geluidje wakker wordt. Voor iedereen is dit anders en daarom kun je dit zelf regelen.

2. Motorola MBP-24

Een van de belangrijkste kenmerken van de Motorola MBP-24 is het kristalheldere geluid. Met deze babyfoon kun je er zeker van zijn dat je elk geluidje van je baby hoort, zelfs als je in een andere kamer bent. Het geluid wordt zonder storingen of ruis overgebracht, waardoor je altijd op de hoogte bent van wat er gaande is in de kinderkamer. De Motorola MBP-24 heeft een bereik tot 300 meter, wat betekent dat je vrij kunt bewegen in huis terwijl je nog steeds verbonden bent met je kleintje. Of je nu beneden aan het koken bent of boven aan het schoonmaken, je hoeft geen moment te missen. Eenvoudige bediening is ook een pluspunt van deze babyfoon. Met slechts een paar knoppen kun je gemakkelijk het volume aanpassen of schakelen tussen verschillende kanalen om eventuele interferentie te verminderen.

3. Alecto DBX-85MT

De Alecto DBX-85MT is een veelzijdige en betrouwbare babyfoon die perfect is voor ouders die op zoek zijn naar gemoedsrust. Met zijn uitstekende functies en gebruiksgemak is deze babyfoon een must-have voor elke ouder. Een van de belangrijkste kenmerken van de Alecto DBX-85MT is het bereik. Met een bereik van maar liefst 300 meter kun je je kindje altijd in de gaten houden, zelfs als je je in een andere kamer of in de tuin bevindt. Dit zorgt voor optimale flexibiliteit en vrijheid, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verliezen van het signaal.

Daarnaast beschikt de Alecto DBX-85MT over DECT-technologie, wat staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Dit zorgt ervoor dat het geluid kraakhelder wordt ontvangen, zonder storing of ruis. Je hoort elk geluidje dat je kind maakt, waardoor je snel kunt reageren als er iets aan de hand is. Een ander handig kenmerk van deze babyfoon is de terugspreekfunctie. Met één druk op de knop kun je tegen je kind praten en geruststellende woorden fluisteren. Dit kan helpen om je kindje te kalmeren zonder dat je direct naar zijn of haar kamer hoeft te gaan.

4. Alecto DBX-88 ECO

De Alecto DBX-88 Eco babyfoons zijn als beste uit de test gekomen bij de consumentenbond. Je hebt met deze babyfoon een storingsvrij bereik van 300 meter buitenshuis en 50 meter binnen in huis. Ook beschikt deze babyfoon over een ECO functie waardoor de accu lang mee kan gaan. Je kunt namelijk instellen dat de babyfoon alleen werkt bij de detectie van geluid. Ook krijg je een signaal wanneer de accu bijna leeg is waardoor je hem altijd op tijd op het basisstation kunt gaan opladen.

Ook meet deze babyfoon de temperatuur van de kamer. Zo hoeft je baby het nooit meer te koud of te warm te hebben. Daarnaast zijn er diverse slaapliedjes voorgeprogrammeerd die je kunt afspelen op de baby in slaap te krijgen. Zo hoef je niet meteen naar de kamer te rennen en kun je rustig even je programma op TV afkijken. Daarnaast heeft dit model ook nachtlampjes waardoor de baby rustig in kan slapen. Dit heeft ook een positief effect op de ademhaling van de baby.

5. Alecto DBX-80

De Alecto DBX-80 is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke babyfoon die voldoet aan al je behoeften als ouder. Met een bereik van maar liefst 3000 meter kun je met een gerust hart door het huis bewegen terwijl je nog steeds verbonden blijft met je kleintje. Of je nu beneden in de keuken bent of even buiten in de tuin, deze babyfoon houdt constant contact. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Alecto DBX-80 is de DECT-technologie. Dit zorgt voor een storingsvrije verbinding en voorkomt dat andere apparaten zoals smartphones en draadloze routers interfereren met het signaal. Je kunt erop vertrouwen dat je altijd duidelijk geluid hoort zonder onderbrekingen.

Conclusie

Er zijn vele modellen babyfoons die elk hun eigen unieke functies hebben. Het is namelijk mogelijk om naast geluid ook beeld te hebben. Bij Alecto leveren ze bijvoorbeeld een scherm bij de babyfoon. Echter zijn er ook modellen die je kunt koppelen via een WIFI verbinding. Deze zijn dan weer te gebruiken op een smartphone of via de computer. Zo kun je in huis en buitenshuis de babyfoon bedienen. Door het beeld te bekijken weet je ook precies wanneer je naar boven moet of niet. Op deze manier worden de kinderen zelfstandiger en vaak ook nog eens wat stiller. Het is een kleine investering die vele gemakken biedt in het dagelijkse leven.