Digitale Babyfoon

Digitale Babyfoon

Digitale Babyfoon

De digitale babyfoon is de meest gebruiksvriendelijke babyfoon die er op de markt is. Dit model zoekt namelijk zelf naar het beste kanaal voor de zender en ontvanger. Hierdoor heb je altijd een goed en duidelijk geluid of beeld van de baby. Dit zorgt immers voor een storingsvrije en betrouwbare verbinding. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een DECT babyfoon want deze biedt niet alleen een storingsvrije verbinding, maar ook een versleutelde en veilige verbinding. Wanneer je kiest voor een babyfoon met camera dan maakt deze gebruik van WIFI of FHSS. Beide zijn evengoed en het verschil is nauwelijks merkbaar.

Wat zijn de voordelen ?

De voordelen van een digitale babyfoon is dat je naast geluid er ook voor kunt kiezen om beeld te hebben. In de meeste gevallen zijn de babyfoons dan ook nog eens voorzien van een bewegingsmelder. Hierdoor hoor je niet alleen als een baby wakker is, maar je kunt ook zien of hij of zij om gaat draaien en verder gaat slapen. Ook zitten er vaak handige extra functies op zoals voorgeprogrammeerde slaapliedjes of een nachtlamp waarmee de ademhaling gereguleerd kan worden.

baby sitting beside white sheep plush toyDit kun je met een Digitale Babyfoon

Met een digitale babyfoon heb je overzicht over de babykamer. Vaak zitten er leuke extra’s op zoals een slaapliedje of een nachtlamp. Hierdoor hoef je niet meteen van de bank te komen, maar kun je er ook voor kiezen om te kijken of de baby hiermee weer gaat slapen. Wanneer ze honger hebben dan werkt dit niet. Deze babyfoons maken gebruik van een gecodeerd signaal. Hierdoor is het onmogelijk om afgeluisterd te worden door hackers of dieven. Soms zit er een ECO functie op waarmee je er voor kan zorgen dat de accu langer mee gaat. Ook heb je op deze manier minder last van straling omdat de babyfoon pas bij geluid of beweging aan gaat.