Babyfoon met camera

Babyfoon met camera

Babyfoon met camera

Vandaag de dag is de babyfoon met camera steeds populairder aan het worden. In een steeds meer digitaliserende wereld willen we naast geluid ook kunnen genieten van beeld. Bij een baby is dat natuurlijk al helemaal om weg te smelten. De meeste mensen kiezen voor de variant waarmee je via een telefoon of tablet de beelden kunt bekijken. Op deze manier kan je overal ter wereld zicht hebben op de baby. Daarnaast is er ook nog een variant met een ouder unit. Het scherm kun je dan overal waar je wil neerzetten om te genieten van de baby. Echter is het bereik van de WIFI babyfoon vele malen beter. De WIFI babyfoon heeft namelijk een even goed bereik als een DECT of PMR babyfoon volgens de testen.

Waarom kiezen mensen hiervoor?

Veel mensen kiezen voor een babyfoon met camera omdat het naast horen ook handig is om te zien wat er aan de hand is. Het kan natuurlijk ook een klein kuchje zijn waar de babyfoon op reageert. Hier hoef je niet meteen met spoed voor naar boven te rennen. Daarnaast beschikken de meeste varianten ook nog eens over slaapliedjes. Je kunt dan direct het effect zien op het beeldscherm en wanneer het geen verandering brengt kan je alsnog besluiten om naar boven te gaan. Ook zijn er speciale babyfoons met een nachtlamp. Deze kan helpen bij de stimulatie van de ademhaling.

Onze top 5 babyfoons met camera

Wij hebben van de babyfoon met camera een top 5 samengesteld. Hierbij zie je in het kort de mogelijkheden, maar alle merken hebben verschillende modellen van €70,- tot wel €399,-

1.  Luvion Grand Elite 3

Op nummer één van onze top vijf babyfoons met camera staat de Luvion Grand Elite 3. Deze babyfoon heeft een uitstekende beeldkwaliteit en een helder geluid, zodat je elk detail kunt zien en horen. Het heeft ook handige functies zoals een temperatuurweergave, slaapliedjes en een terugspreekfunctie.

2. Alecto DVM200BK

Op de tweede plaats hebben we de Alecto DVM200BK. Deze babyfoon is eenvoudig in gebruik en heeft een groot scherm waarop je je baby duidelijk kunt zien. Met de handige zoomfunctie kun je zelfs de kleinste details van je baby observeren. Daarnaast heeft het ook nachtzicht voor een helder beeld, zelfs in het donker.

3. Philips Avent Connect SCD923/26

De Philips Avent Connect SCD923/26 staat op de derde plaats in onze lijst. Deze babyfoon biedt niet alleen live videobeelden van je baby, maar biedt ook de mogelijkheid om foto’s en video’s te maken die je kunt delen met familie en vrienden. Het heeft ook slimme sensoren die geluiden, bewegingen en temperatuur kunnen detecteren.

4. Elro BC3000 Babyfoon Royale

De Elro BC3000 Babyfoon Royale staat op de vierde plaats in onze lijst. Deze babyfoon heeft een groot kleurendisplay en biedt scherp beeld, zelfs bij weinig licht. Het heeft ook een handige terugspreekfunctie en kan worden uitgebreid met meerdere camera’s, zodat je meerdere kamers kunt monitoren.

5. Miya M35

Tenslotte hebben we de Miya M35 op de vijfde plaats staan. Deze babyfoon heeft een compact ontwerp en is gemakkelijk mee te nemen. Het heeft een scherpe beeldkwaliteit en biedt ook nachtzicht voor een goed zicht in het donker. Met de ingebouwde microfoon kun je met je baby communiceren zonder naar de kamer te gaan.

Voordelen Babyfoon met camera

De babyfoon met camera heeft vele voordelen. Om te beginnen heb je overal waar je bent toegang tot de babyfoon. Wil je tijdens het uit eten of het werk kijken hoe de oppas het doet met de baby en of hij of zij wel slaapt dan kan dat gewoon via een app. Je loopt dus ook nooit meer voor niets doordat je precies kunt zien wat er aan de hand is. Dit heeft ook weer een positief effect op je eigen gemoedsrust omdat het stressniveau ook wel cortisol genoemd dan daalt. De meeste modellen hebben ook nog eens infrarood. Hiermee kun je de babykamer snachts ook nog eens duidelijk zien. Soms kun je zelfs meerdere camera’s koppelen aan een systeem. Hierdoor kun je alle ruimtes altijd in de gaten houden.

vintage black and gray Reflekta II camera

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een babyfoon met camera beginnen bij ongeveer €30. Afhankelijk van het aantal functies dat jij op de babyfoon wil hebben loopt dit op tot soms wel zo’n 200 euro. Echter moet je ook kijken naar de levensduur van de apparaten. Vaak kan het verstandig zijn om de toekomst te investeren zodat je niet elk jaar een nieuwe babyfoon hoeft te kopen. Ook zitten er vaak leuke functies op de duurdere apparaten. Zo kun je ooit met een IP camera een video opnemen van de baby. Dit is een ongelofelijk leuke herinnering waar je nog jarenlang plezier van kan hebben. Ook het hebben van slaapliedjes op de babyfoon zorgt ervoor dat je wat meer gemak hebt. Je kunt op deze manier namelijk de baby op afstand al stil proberen te krijgen. Het is niet meer nodig om meteen de gordijnen in te vliegen! Daarnaast geeft een infrarood functie zicht in de nachten. Zo kun je vanuit bed precies zien wat er eventueel met de baby aan de hand is.

Waarom een Babyfoon met camera

Omdat we steeds meer met onze telefoon en tablet doen wordt er ook veel gekozen voor de babyfoon met camera. We leven immers in een tijd waarin we steeds meer digitaal gaan doen. Het zorgt er tevens ook voor dat je altijd zicht hebt wat voor de mentale gezondheid ook goed is. De baby kan op deze manier zelfstandiger worden en jij ervaart in de meeste gevallen minder stress. Hierdoor kun je meer genieten van het krijgen van een kind. Ook kun je vaak meerdere gebruikers toevoegen aan een app. Dit zorgt ervoor dat vrienden en familie ook altijd even kunnen kijken hoe het met de kleine spruit gaat. Dit zorgt voor nog meer verbinding tussen de baby en de omgeving.

Een nieuwe tijd is aangebroken door de Babyfoon met camera

In deze tijd is het ook belangrijk hoe wij met energie omgaan en daarom is de babyfoon met camera ook een van de meest verkocht modellen. Deze beschikt namelijk vaak over een ECO stand die een signaal of geluid geeft bij het bewegen of horen van een geluid van de baby. De babyfoon hoeft dus niet meer continue aan te staan waardoor er ook minder straling vrij komt en er natuurlijk veel stroom bespaard wordt.