IP-camera babyfoon

IP-camera babyfoon

IP-camera babyfoon

De IP-camera babyfoon werkt vaak via een WIFI verbinding. Naast geluid heb je met deze babyfoon ook een beeld op de babykamer of het bed. Daarnaast is het mogelijk om met een ouder unit deze beelden te bekijken, maar meestal kun je ook een app downloaden voor de telefoon of tablet. De babyfoon is later ook nog eens te gebruiken als beveiligingscamera of om in de gaten te houden of de kinderen wel zelfstandig thuis kunnen blijven.

In de meeste gevallen kun je kiezen voor HD beeldkwaliteit met infrarood. Infrarood zorgt ervoor dat je ook in de nacht of op donkere winterdagen een goed overzicht hebt over de ruimte. Vaak kun je de beelden naast een app ook bekijken via een webbrowser op je computer of laptop. Soms zit er zelfs een opname functie op waarmee je foto’s of video’s van de baby kunt maken. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van een SD kaart die je eventueel zelf nog in een grotere formaat kunt kopen. Zo kun je alle beelden delen met familie en vrienden.

Waarom kiezen mensen hiervoor?

Wij Nederlanders zijn visueel ingesteld en kiezen daarom ook steeds meer voor de IP-camera babyfoon. Daarnaast is deze later ook te gebruiken voor andere doeleinden waardoor het een duurzame keuze is . In de meeste gevallen zit er ook een ECO stand op. Deze zorgt ervoor dat de camera alleen werkt bij beweging of geluid. Op deze manier bespaar je niet alleen stroom, maar beperk je ook de straling waar de baby aan blootgesteld wordt. Veel modellen zijn tegenwoordig ook voorzien van een nachtlamp wat een positieve invloed kan hebben op de ademhaling van een baby. Ook zijn er modellen met slaapliedjes waardoor je niet meteen naar boven hoeft te lopen. Zo kun je kijken of de baby hierdoor gaat slapen en kun jij weer verder met je programma of werk.

De voordelen van een IP-camera babyfoon

Het grootste voordeel van een IP-camera babyfoon is dat je beeld bij het geluid hebt. Soms kan het echter wel wat verstandiger zijn om wat meer uit te geven aan deze babyfoon. Dit omdat het een toestel is wat je meestal wel zo’n 5 jaar gaat gebruiken. Het zou zelfs nog langer gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld het huis te beveiligen. Er zit maar enkele tientjes verschil tussen de modellen, maar dan heb je ook wel super goed beeld of een betere nachtzicht camera. Daarnaast zitten er dan ook vaak handige functies op zoals slaapliedjes of een nachtlamp die de baby helpt met inslapen.

woman in green sweater lying on bedWat kun je later nog met de IP-camera babyfoon?

Als je baby wat groter is kun je de IP-camera babyfoon ook nog gebruiken als beveiligingscamera in huis. Zo kun je de kinderen wat extra zelfstandigheid bieden, maar ook je kostbaarheden beschermen. In de meeste gevallen is het handig als dit een babyfoon met app is want dan heb je overal ter wereld toegang tot de beelden. Hier kun je vaak ook meerdere gebruikers op toevoegen wat er weer voor zorgt dat meerdere mensen het huis in de gaten kunnen houden. Ook is het handig als je op vakantie bent en iemand je huis bijhoud. Je ziet dan meteen of het goed gebeurd en of er geen inbrekers aanwezig zijn.

Waar moet je op letten bij een IP-camera babyfoon?

Bij de aankoop van een IP-camera babyfoon let je meestal op de extra functies die er beschikbaar zijn. Zo zijn er modellen waarbij een terugspreekfunctie zit. Zo kun je met elkaar communiceren op afstand. Ook is het handig om een model te nemen met ECO modus. Deze zorgt ervoor dat er geen energie verspild gaat, maar ook de baby wordt minder blootgesteld aan straling. Soms kun je ook nog kiezen voor een model met temperatuurmeter. Zo weet je precies hoe warm of koud de baby ligt in de ruimte en kun je bijvoorbeeld de verwarming hierop aanpassen. De duurdere modellen hebben daarnaast een accu die meerdere dagen mee kan gaan. Dit zorgt ervoor dat hij niet continue aan de stroom hoeft te liggen.

Tips voor de perfecte aankoop

Een goede tip is om naar de reviews te kijken van een IP-camera babyfoon. Je ziet dan meteen hoe mensen dit model ervaren hebben want praktijkervaring is de beste vergelijking. Wanneer de afstand tussen de camera en router groot is kun je het beste gebruik maken van een WIFI versterker. Zo voorkom je dat er eventueel storing of een te laag bereik ontstaat. Tevens zijn er modellen die je kunt draaien zodat je de hele ruimte in de gaten kunt houden. En zo zijn er nog veel meer verschillen…