Luvion Grand Elite 3 : De babyfoon met camera en standalone monitor

Luvion Grand Elite 3 babyfoon met camera en standalone monitor

De Luvion Grand Elite 3 is dé babyfoon die je nodig hebt. Met zijn geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke design biedt deze babyfoon de perfecte oplossing om jouw kleintje in de gaten te houden. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze babyfoon  en waarom het de beste keuze is voor ouders die niets aan het toeval willen overlaten.

Over welke functies beschikt deze Baby monitor?

Met de Luvion Grand Elite 3 kun je altijd een oogje in het zeil houden bij je kindje dankzij de babyfoon met ingebouwde camera. Deze camera beschikt over nachtzicht, waardoor je ook in het donker een helder beeld hebt. Zo kun je met gerust hart de babykamer verlaten en toch direct zien of je kindje in orde is.

De Luvion Grand Elite 3 wordt geleverd met een standalone monitor. Dit betekent dat je geen smartphone of ander apparaat nodig hebt om de beelden te bekijken. De monitor heeft een groot kleurenscherm en is gemakkelijk te bedienen. Je kunt eenvoudig schakelen tussen verschillende camera’s als je meerdere kinderen hebt of meerdere ruimtes wilt bewaken.

Een andere handige functie van deze babyfoon is de tweeweg-audio. Dit stelt jou in staat om niet alleen je baby te horen, maar ook tegen hem/haar te praten. Dit kan vooral nuttig zijn wanneer je probeert te kalmeren of een slaapliedje wilt zingen zonder daadwerkelijk in de kamer aanwezig te zijn.

Om ervoor te zorgen dat je kindje altijd comfortabel en veilig is, heeft de Luvion Grand Elite 3 ingebouwde temperatuur- en geluidssensoren. Deze sensoren waarschuwen jou wanneer de kamertemperatuur te hoog of te laag is, evenals bij ongewoon harde geluiden in de kamer van je kindje.

Wat zijn de voordelen van de Luvion Grand Elite 3 plus variant ?

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Luvion Grand Elite 3 en de Luvion Grand Elite 3 Plus is het scherm. De Grand Elite 3 heeft een helder en kleurrijk beeldscherm van 4,3 inch. Dit maakt het makkelijk om je baby duidelijk te zien, zelfs in het donker dankzij infrarood nachtzicht.

Daarnaast heeft dit model een handige zoomfunctie waarmee je kunt inzoomen op je baby’s slaapplekje. De Grand Elite 3 Plus daarentegen heeft een groter scherm van maar liefst 5 inch. Dit zorgt voor nog meer detail en helderheid tijdens het kijken naar je kindje. Bovendien heeft dit model een touchscreen waarmee je eenvoudig door alle functies kunt navigeren.

Een ander verschil tussen beide modellen is het bereik. De Grand Elite 3 heeft een bereik van maximaal 300 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis. Dit is ruim voldoende voor de meeste huizen, maar kan beperkt zijn als je bijvoorbeeld in een groot huis woont of vaak buiten bent.

De Grand Elite 3 Plus daarentegen heeft een groter bereik van maximaal 1000 meter buitenshuis en 150 meter binnenshuis. Dit maakt het ideaal voor ouders die veel tijd buiten doorbrengen of in grote huizen wonen. Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de batterijduur van de babyfoon. De Grand Elite 3 heeft een goede batterijduur van ongeveer 8 uur in standby-modus, wat betekent dat je hem gedurende de nacht niet hoeft op te laden.

Echter, als je ervoor kiest om het scherm continu aan te laten staan, zal de batterij sneller leeg raken. De Grand Elite 3 Plus heeft echter een verbeterde batterijduur. Deze babyfoon kan tot wel 12 uur meegaan in standby-modus. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de babyfoon halverwege de nacht uitvalt.

Veelgestelde vragen

Wat is de batterijduur en het bereik van deze babyfoon ?

De Luvion Grand Elite 3 heeft een indrukwekkend bereik van maximaal 300 meter. Dit betekent dat je de monitor overal in huis kunt gebruiken zonder signaalverlies. Daarnaast heeft de babyfoon ook een handige terugspreekfunctie, zodat je altijd met je kindje kunt communiceren, zelfs als je niet in dezelfde kamer bent.

Wat betreft de batterijduur, de Luvion Grand Elite 3 plus biedt een lange levensduur van ongeveer 12 uur in stand-by-modus. Dit betekent dat je de hele nacht door kunt gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat de batterij leeg raakt. Daarnaast moeten we ook een compliment maken aan fabrikant Luvion want de goedkopere Grand Elite 3 gaat ook best lang mee in stand-by-modus namelijk 8 uur. Het prijsverschil is immers €100,- dus er valt wat te kiezen of te investeren.

Wat zijn de extra functies van de Luvion Grand Elite 3 vergeleken met andere babyfoons?

Er zijn een aantal extra functies die de Luvion Grand Elite 3 bied. Zo beschikt hij namelijk over voorgeprogrammeerde slaapliedjes waarmee je jouw kind in slaap kunt krijgen. Hiervoor heb je dus geen extra speaker nodig of je hoeft hier de telefoon niet langer meer voor te gebruiken.

Bovendien beschikt hij ook over een ingebouwde thermometer. Dit is super handig, want het is belangrijk dat je baby het niet te koud heeft, maar ook zeker niet te warm. Door de tempratuur te monitoren via het display heb je ook geen externe meetapparatuur meer nodig. Wederom zo’n extra functie waar je niet aan denkt, maar die wel handig is als je hem eenmaal hebt.