babyfoon via telefoon

Babyfoon via telefoon

Op elke uitzetlijst voor aanstaande ouders staat de babyfoon genoteerd. Maar hebben we deze anno 2022 nog wel nodig? We doen bijna alles via onze mobiele telefoon, waarom deze dan ook niet als babyfoon gebruiken?

Misschien ken je het wel; je bent op vakantie en je bent vergeten de babyfoon in te pakken. Of je bent gezellig bij vrienden aan het borrelen en je kleintje moeten even slapen, maar je hebt geen babyfoon bij je. Op zulke momenten is het ideaal om de babyfoon via telefoon te laten functioneren. Maar hoe werkt dit, wat heb je er voor nodig en wat is de ervaring van andere gebruikers? We hebben alles over de babyfoon via telefoon verbinding voor je verzameld en geven je tips.

 

Hoe werkt een babyfoon via telefoon?

Eigenlijk werkt de babyfoon via telefoon erg simpel: je hebt twee apparaten met (wifi)verbinding nodig. Dit kan met een oude mobiele telefoon of tablet. Het ene apparaat wordt de baby-unit, de andere wordt de ouder-unit. Op beide installeer je de babyfoon app, waardoor ze verbinding met elkaar zullen maken. Richt de camera van je smartphone of tablet op je kleintje en je kunt alles op je ouder-unit in de gaten houden.

 

Welke app is het beste voor een babyfoon via telefoon?

Er zijn verschillende apps waarmee je zelf je babyfoon kunt maken. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. We hebben er een aantal voor je uitgezocht, waarvan wij erg enthousiast zijn. Bekijk onze top 3:

De MAM babyfoon App

Zonder babyfoon toch je kleintje in de gaten houden, dat kan via de MAM babyfoon app. Het enige wat je nodig hebt zijn twee mobiele apparaten zoals een tablet en/of smartphone. Op beide apparaten installeer je de MAM babyfoon app. Plaats één van de apparaten bij je kleintje. Zet hem zo neer dat ook de camera functie goed staat. Via het andere apparaat – bijvoorbeeld je telefoon – kun je nu je baby horen en zien. Er zit zelfs een terugspreekfunctie in de app verwerkt, handig als je jouw kleintje even wilt kalmeren.

De ervaringen van de MAM babyfoon app door andere vaders en moeders is erg positief gebleken. Het heeft daarom ook een hoog cijfer gescoord; gemiddeld een 8! De installatie is vrij gemakkelijk te regelen, erg gebruiksvriendelijk en hij wordt daarom ook aangeraden aan anderen.

WiFi Baby monitor

Deze app is helaas alleen geschikt voor Android apparaten, maar hij is wel gratis. Wil je meer functies via de app, dan is er de mogelijkheid om het uit te bereiden naar de betaalde versie. Het grote voordeel van deze app is dat er een veilige codering is, waardoor de beelden die tussen de apparaten verzonden worden versleuteld zijn. Het wordt hierdoor moeilijker om de app te hacken door vreemden.

Babyfoon 3G

Deze betaalde babyfoon app is ontzettend makkelijk te installeren en te verbinden met beide apparaten. De MB’s gaan ook niet zo hard als er even geen Wifi is. Er zitten meerdere extra functies op, zoals de terugspreekfunctie en een activiteitenlog. Je kan hierop terug zien hoe vaak je kindje wakker is geweest en of er een slaappatroon te ontdekken is. Deze functie is erg prettig als je een onrustige slaper hebt. De app is geschikt voor zowel Android als Apple en is (zonder abonnement) €5,49

 

Wil je liever een babyfoon met camera-unit, maar wel gebruik maken van een babyfoon app? Lees ons artikel over de beste babyfoon met camera en app.