babyfoon met 2 cameras

Wat is de beste babyfoon met 2 cameras?

Ben je op zoek naar een babyfoon met 2 cameras? Omdat je meerdere kindjes tegelijk in de gaten wilt houden vanaf 1 ouder-unit. Dan zit je hier goed. We hebben meerdere babyfoons uitgetest en geven je graag advies voor de beste babyfoon met 2 camera’s. In sommige gevallen gaat het om een babyfoon met 2 camera’s, maar we hebben ook types getest waarbij je losse camera’s op kunt aansluiten.

 

Hoe werkt een babyfoon met 2 cameras?

Wanneer je op zoek bent naar een babyfoon met meerdere camera’s, dan heb je waarschijnlijk verschillende kamers of hoeken die je in de gaten wilt houden. Om een ouder-unit te koppelen aan meerdere camera’s, heb je verschillende opties:

Volledig beeld van 1 camera

Je ziet altijd 1 camera tegelijk, dit is meestal het beeld en geluid van de baby-unit waar iets op te zien of te horen is. De andere babyfoons hoor en zie je dan tijdelijk niet.

Scan modus

Met een scan-modus babyfoon worden 2 camera’s constant afgewisseld van elkaar. Je ziet dus eerst een paar seconden het ene beeld, vervolgens een paar seconden het andere beeld.

Split-screen

Met een split-screen kun je constant de beide beelden naast elkaar bekijken. Het enige nadeel is dat dit niet geldt voor het geluid, deze wordt voor één van de babyfoons uitgeschakeld. Tenzij er natuurlijk geluid waar te nemen is, dan zie je dit middels een symbool in beeld en wordt er een waarschuwingssignaal gegeven.

VOX functie

Bij een VOX functie gaat het beeld van de ouder-unit alleen aan als er iets beweegt of geluid waar te nemen is. Zolang dit niet het geval is, blijft het beeld op zwart staan. Deze methode werkt goed als je meerdere camera’s hebt, maar ze niet allemaal perse op hetzelfde moment hoeft te zien.

 

Top 4 Beste babyfoon met 2 cameras

 

#1: Luvion Essential

#2: Lionelo Babyline 5.1

#3: Alecto DVM-200

#4: Luvion Prestige Touch 2

 

#1: Luvion Essential

Een babyfoon met hoge cijfers wekt ook hoge verwachtingen. Gelukkig maakt – wat ons betreft – de Luvion Essential dit zeker waar. Het heeft een helder kleurenscherm, maar ook een goed nachtzicht. Je kunt digitaal inzoomen en hij is goed betaalbaar. Deze babyfoon is uit te breiden tot twee camera’s. De babyfoon beschikt over verschillende extra functies, zoals kamertemperatuur-meter, terugspreekfunctie en het afspelen van slaapliedjes. Jammer genoeg raakt wel de accu van de babyfoon snel leeg.

#2: Lionelo Babyline 5.1

De Lionelo Babyline is een complete set. Als je deze babyfoon koopt, dan heb je direct een beeldscherm én twee camera’s. Zo kun je dus direct twee kinderen in de gaten houden. De babyfoon is voorzien van een scan-modus, de beelden van beide camera’s worden dus constant afgewisseld. Er zitten verschillende extra functies op, zoals een microfoon, temperatuurmeter en verlichting.

#3: Alecto DVM-200

Een bekende babyfoon en zal je in veel verschillende (online) shops aantreffen. Hij wordt in veel categorieën aangemerkt als ‘Beste Koop’ en we begrijpen dat wel. Het beeld is haarscherp en je kunt de camera op afstand bedienen. Standaard wordt de Alecto DVM-200 geleverd met een ouder-unit en baby-unit, maar je kunt er meerdere camera’s op aansluiten. Deze kun je los kopen als: Alecto DVM-201.

Ook zijn we erg te spreken over de geluidskwaliteit en de extra functies op deze babyfoon, zoals de terugspreekfunctie. Helaas werkt hij niet op batterijen, dus heb je een stopcontact in de buurt nodig. Woon je in een nieuwbouw woning waar veel beton in verwerkt zit? Dan kun je tegen verbindingsproblemen aanlopen.

#4: Luvion Prestige Touch 3

Als laatste hebben Luvion Prestige Touch 2 wat ook zeker een aanrader is voor de mensen die net wat meer te besteden hebben. Hij heeft namelijk een 7 inch beeldscherm waarmee hij dus qua formaat tussen een telefoon en tabblet in zit. Zo zie je altijd wat er gebeurd op de slaapkamer. Eventueel zou je dit model ook kunnen gebruiken voor het in de gaten houden van meerdere baby’s. Hij is namelijk te gebbruiken voor 4 camera’s. Een andere optie is dat je camera’s in andere ruimtes hangt en dan kunnen ze gedurende de dag op verschillende kamers liggen zonder dat je ongerust hoeft te worden.