babyfoon app

De beste babyfoon app van 2021

Je bent op zoek naar de beste babyfoon app van het jaar! Logisch, want je wilt alleen het beste voor je kind. Wij snappen dat helemaal en hebben daarom onze experts de beste babyfoon app van 2021 laten uitzoeken. Nieuwsgierig welke dit is geworden?

Beste Babyfoon App top 5

In de huidige markt is er een breed aanbod van verschillende babyfoon apps, maar niet elke app is goed (en dus veilig). Een klacht die we vaak horen is dat verbinding tussen de twee smartphones weg valt. Hier krijg je dan geen melding van op de ouder-unit. Het risico bestaat hierdoor dat je kindje al een tijdje huilt, zonder dat je dit via de babyfoon app hebt gehoord of ziet. Maar ook privacy is bij sommige apps in het geding, want niet elke app gaat hier even netjes mee om. Reden genoeg om goed uit te zoeken welke babyfoon app goed bij jullie past

 

Omdat we jou alleen de beste apps willen adviseren, is onze lijst van goede babyfoon apps niet groot. We zijn helaas maar tot een top 2 gekomen. Maar wel twee apps die veel goede reviews hebben ontvangen. Het gaat hierbij om de Babyfoon 3G en de MAM babyfoon. Onze korte samenvatting van beide apps:

1. Babyfoon 3G

De babyfoon 3G app wordt het meeste gebruikt en krijgt de beste reviews. Voor ongeveer vijf euro heb je een goedwerkende babyfoon app met bijna dezelfde functies die een gewone babyfoon biedt. De babyfoon 3G werkt trouwens ook gewoon via Wifi en 4G, laat je niet misleiden door de naam ;).

 

De app werkt zowel op je Android als iOS telefoon, maar je kunt ook verschillende smartphone systemen aan elkaar koppelen. Zodra je kindje geluid maakt, krijg je een berichtje binnen. Je privé gegevens en camerabeelden worden versleuteld verstuurd via SSL, je kan hierdoor niet zomaar afgetapt worden. Ook vindt je een activiteitenlogboek in de app. Je kan dan terug kijken hoe vaak en lang je baby al wakker was. Hij is eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik. Wel heb je altijd internetverbinding nodig, anders werkt de app niet.

babyfoon app

2. MAM babyfoon

Ook deze babyfoon app werkt op zowel Android als iOS en maakt gebruik van Wifi, 3G en 4G om de smartphones met elkaar te verbinden. Deze app is helemaal gratis in gebruik en deelt de live videoverbinding met je. Er zit zelfs een terugspreekfunctie in deze app.

 

Ook is de installatie erg makkelijk. Houdt er wel rekening mee dat door het gebruik van de app een accu van je apparaat snel leeg gaat. Dit kun je oplossen door de video uit te schakelen. Er zit wel een nadeel die helaas nog niet is opgelost in deze app. Dat is namelijk dat de app niet op de achtergrond van je smartphone of tablet werkt. Je moet de app dus echt aan hebben staan, waardoor je hem tijdelijk niet voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Wil je meer weten over verschillende versies van babyfoon apps? Waar je precies op moet letten en wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan verder in Babyfoon App.

babyfoon app