babyfoon met camera en app

De beste babyfoon met camera en app van 2023

Voor jouw kleintje ben je op zoek naar de beste babyfoon met camera en app. Want een extra paar oren en ogen wanneer je baby slaapt, is wat je als ouders natuurlijk heel graag goed geregeld wilt hebben. Een slimme babyfoon is een product wat jouw hierbij kan helpen. Met zowel het geluid als een camera kun je via een app alles volgen en blijf jij op de hoogte hoe het gaat.

 

Hoe werkt een babyfoon met camera en app?

We zien ze steeds vaker voorbij komen, maar hoe werkt nu eigenlijk deze nieuwe manier van een babyfoon? Via een app op je smartphone of tablet kun je jouw babyfoon met camera verbinden. Op deze manier kun je zowel het geluid als bewegingen waarnemen. Het zorgt voor een veiliger gevoel, maar niet elk apparaat en app is even betrouwbaar. We hebben hier eerder ook al een artikel over geschreven. We informeren je daarom graag welke babyfoon met camera en app het meest betrouwbaar zijn.

Onze top 5 van de beste babyfoon met camera en app van 2023

1. Alecto DIVM-750

De babyfoons van Alecto is al jaren één van de meest populaire babyfoon merken onder de consumenten. En dat is niet voor niks. Onze ervaring is dat deze babyfoons altijd erg solide zijn en van hoogwaardige kwaliteit. Ongeacht in welke prijsklasse ze zitten. De Alecto DIVM-550 is een babyfoon met camera en app, waardoor de babyunit verbonden kan worden met een ouderunit zoals je telefoon of tablet. Ook het aansluiten gaat heel makkelijk en het beschikt over extra functies. Je kan geruststellend tegen je kleintje praten of een slaapliedje afspelen.

2. Luvion Grand Elite 3 Connect

Zoals de naam het al zegt, hoort deze babyfoon tot een elite soort. Het beschikt over een app met een zeer hoge kwaliteit. Zo heeft de babyfoon veel extra mogelijkheden, maar genereert het ook een zeer goed beeld en helder geluid. De babyfoon werkt op een internet verbinding, maar heeft altijd een back-up als de verbinding even slecht is of wegvalt. De app is erg gebruiksvriendelijk (houden wij van!) en heeft een groot bereik.

3. Motorola VM-855

Een slimme babyfoon, dat is deze Motorola VM-855. En met slim bedoelen we dat de babyfoon beschikt over een 5 inch beeldscherm waarop je alles goed kunt waarnemen. Ook kun je de camera op afstand besturen en de ideale positie vinden. Ook deze babyfoon beschikt over de extra functies zoals het afspelen van melodietjes en praten tegen je kleintje.

4. Rudolphy CloudEdge

Een babyfoon die niet alleen afgaat bij geluid en beeld, maar ook aanslaat bij beweging. Dat is waar de Rudolphy CloudEdge om bekend staat. Deze functie zien we niet bij veel andere babyfoons, maar kan wel veel gemoedsrust geven. De app is makkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik.

Voor en nadelen van een babyfoon met camera en app

Zoals elke type babyfoon zijn er zowel voor- als nadelen aan verbonden. Naar aanleiding van deze lijst kun je kijken of deze manier van jouw kleintje in de gaten houden het beste bij je past. Of dat je bijvoorbeeld liever een babyfoon zonder camera gaat.

Voordelen:
  • Op afstand kun je alles makkelijk in de gaten houden; je hebt zowel geluid als camerabeelden.
  • Doordat je via de camera kunt meekijken, is het makkelijker in te schatten of je wel of niet naar je baby toe moet gaan.
  • Je kan je baby toespreken met behulp van een spraakfunctie. De meeste modellen zijn toegerust met deze optie.
  • Op de meeste modellen zijn slaapliedjes en rustgevende melodietjes toegevoegd om jouw kleintje tot rust te brengen.
Nadelen:
  • Via wifi verbinding of 3G/4G kun je contact maken met de babyfoon. Als er geen verbinding is, kun je dus ook niet gebruik maken van het apparaat. Je bent dus afhankelijk van een stabiele verbinding.
  • Als je via 3G/4G verbinding maakt, kan je databundel ongemerkt snel opraken.
  • Het bereik van een babyfoon met camera en app is vaak minder groot, dan babyfoons zonder camera.