babyfoon

Hulp nodig bij het zoeken van de juiste babyfoon?

Er zijn ontzettend veel verschillende typen van de babyfoon op de markt. Van een analoge babyfoon tot een babyfoon via wifi. En een DECT babyfoon tot een babyfoon met camera en app. Zie jij door de bomen het bos niet meer? We helpen je op weg.

 

Voor welke babyfoon verbinding kies je?

De ouder-unit en baby-unit van de babyfoon zijn zo gebouwd dat ze met elkaar kunnen communiceren, oftewel contact kunnen maken. De manier waarop deze beide units met elkaar communiceren hangt af van de verbindingstechniek die erbij hoort. De type verbindingen die er zijn; DECT, PMR, wifi of een analoge verbinding. Deze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen die we even kort toelichten.

DECT verbinding

De DECT babyfoons zijn zodoende beveiligd, dat het erg lastig is om deze te hacken. De technologie is vergelijkbaar met de draadloze telefoon en is 100% storingsvrij. Deze technologie is niet uit te bereiden met meerdere units en hebben meestal ook geen camera.

Het bereik varieert vaak tussen de 300 meter buitenshuis tot 50 meter binnenshuis, waardoor je aan een DECT babyfoon en veilige, stabiele en betrouwbare verbinding hebt.

Analogen verbinding

De analoge babyfoon is een echte klassieker. Hij werkt op dezelfde manier als een radio; het geluidssignaal van de baby-unit wordt via elektromagnetische golven naar de ouderunit gebracht. Je stelt zelf een zender in, waarop beide apparaten met elkaar communiceren. Je hebt hierbij kans op ruis of storing van andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een langsrijdende vrachtauto. Of buren die op hetzelfde kanaal zitten.

Vaak zijn de klassieke analoge babyfoons niet voorzien van een camera en alleen geschikt voor het overbrengen van geluid. Ben je op zoek naar een stralings-vrije babyfoon, dan is een analoge babyfoon zeer geschikt.

PMR verbinding

De PMR verbinding van deze babyfoons werken op dezelfde manier als de klassieke analoge babyfoons. Via elektromagnetische golven op PMR frequenties communiceren de ouder- en baby-unit met elkaar.

Het grote voordeel ten opzichte van de analoge babyfoons is dat een PMR babyfoon een veel groter bereik heeft. Namelijk tot wel drie kilometer in open veld. Ben je dus vaak buiten in de tuin bezig of heb je een groot terrein, dan kan een PMR babyfoon een goede keuze voor je zijn. Ze zijn ook vaak makkelijk uit te bereiden met extra baby-units.

Wifi verbinding

Zoals de omschrijving het al zegt, is deze verbinding verbonden via de wifi. Je hebt daardoor met een draadloze babyfoon met camera altijd en overal bereik. Zo kan je zelf als je elders verblijft, toch thuis op de camera van de babyfoon kijken. Het enige wat je moet hebben, is verbinding met internet.

Deze vorm van babyfoons zijn makkelijk uit te bereiden en je kan meerdere mensen toegang geven tot de baby-unit. Dit werkt vaak via een app op je smart Phone of tablet. Je hebt hiervoor een stabiel internet verbinding nodig, om te kunnen vertrouwen op je babyfoon.

Bekijk het actuele top 3 babyfoon van het merk Alecto …

Welke extra functies heb je nodig?

Nu je de type verbinding hebt gekozen, is het goed om na te denken welke extra opties je nodig denkt te hebben op je babyfoon. Heb je bijvoorbeeld meerdere kindjes die je via de ouder-unit in de gaten wilt houden. Dan is het goed om hier rekening mee te houden met het aanschaffen van de juiste babyfoon. Niet elk apparaat biedt deze extra optie.

De terugspreekfunctie is ook een optie die veel ouders erg prettig vinden. Huilt je kindje en wil je wat rustgevende woordjes spreken in plaats van de slaapkamer inlopen. Dan kan dit met de terugspreekfunctie op het apparaat.

En natuurlijk zijn er veel babyfoons die beschikken over een camera. Wil je naast geluid ook het beeld van je kindje in de gaten houden. Kies dan voor een babyfoon met camera. We zien wel dat deze babyfoons vaak een minder groot bereik hebben, houdt hier rekening mee met het kiezen van een babyfoon.

Bekijk ook de top 3 stralingsvrije babyfoon…