stralingsvrije babyfoon

Top 3 stralingsvrije babyfoon

Ben je op zoek naar een stralingsvrije babyfoon? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want een 100% stralingsvrije babyfoon besluit niet. Wel zijn er een aantal stralingsarme babyfoons, daar gaat dit artikel dan ook over. We helpen je namelijk graag op weg om je baby onbezorgd met een babyfoon achter te laten.

 

Wat is straling in een babyfoon?

Straling is eigenlijk een energie die zich verplaatst door de ruimte (of door materialen) zonder dat er sprake is van direct contact. Zo wordt bijvoorbeeld de energie van een babyfoon uitgezonden door middel van golven van elektromagnetische straling.

De veiligheidsnorm van straling voor een babyfoon wordt bepaald door het NAB (Nederlands Antenne Bureau). Zij werken in opdracht van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Bij het vaststellen van deze norm is er gekeken naar kwetsbare groepen zoals kinderen, zwangere vrouwen, zieken en ouderen. Alle fabrikanten moeten zich aan deze norm houden en zijn strafbaar als hij wordt overschreden.

 

Wat is er slecht aan straling?

Over de schadelijkheid van straling zijn er nog steeds veel vragen. Ben jij hierover ongerust? Kies dan voor een stralingsvrije babyfoon. We helpen je op weg, zodat je zeker weet je een goede babyfoon kiest.

Er zijn een aantal type stralingsvrije babyfoons. Maar allereerst is het goed om te weten welke type verbindingen er allemaal zijn. Je hebt ze vast wel eens gezien bij de omschrijvingen van de producten: Analoog, DECT, DECT-ECO, Digital en via een WiFi verbinding.

De analoge babyfoon geeft simpelweg de minste straling. Vanuit elektromagnetische golven worden er signalen van de babyunit naar de ouderunit verstuurd. Dit is een zelfde verbinding als bij een radio of bijvoorbeeld walky talkys. Een analoge babyfoon gebruikt de 49 MHz-frequentieband. Dit houd in dat het alleen geluid kan zenden en geen video. De babyfoons die signalen zenden via DECT, Digitale transmissie en Wifi geven meer straling. Zo werken de meeste moderne babyfoons met camera via digitale transmissies.

 

Hoe kun je jouw kindje het beste beschermen tegen straling van een babyfoon?

Er zijn een paar simpele aanpassingen te realiseren die jouw kindje beter beschermen tegen straling. Leg bijvoorbeeld de babyfoon op een veilige afstand van je baby. Neem hiervoor minimaal 1,5 of 2 meter afstand voor aan. Of overweeg een stralingsvrije babyfoon. Hierbij onze top 3 voor stralingsarme babyfoons:

 

1. Alecto DBX-68

Deze topper is perfect in lange afstanden overbruggen. De analoge babyfoon heeft namelijk een bereik tot wel 1000 meter. Hij is ook lekker makkelijk te bedienen en heeft een paar handige extra opties. Zoals een ingebouwde zaklamp. Ook is hij uit te breiden met meerdere units, voor als je meer kindjes in de gaten wilt houden.

Samenvatting Alecto DBX-68
Bereik: 1000 meter
Camera: Nee
Terugspreekfunctie:           Ja
Verbinding: PMR
Smartphone-app:     Nee
Temperatuurweergave: Nee

2. Alecto DVM 200

Deze babyfoon heeft veel extra functies, zoals onder andere een camera. Zo kun je alles op beeld volgen. Deze camera is zelfs op afstand te draaien. De prijs voor de babyfoon is wel wat duurder, maar het blijft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Naast de terugspreekfunctie, thermometer, nachtzicht en slaapliedjes heeft deze babyfoon ook de mogelijkheid om meerdere camera’s aan te sluiten.

Samenvatting Alecto DVM 200
Bereik: 300 meter
Camera: Ja
Terugspreekfunctie:           Ja
Verbinding: Draadloos: 2,4 GHz
Smartphone-app:     Nee
Temperatuurweergave: Ja

3. Beurer BY 84

Deze analoge babyfoon is stralingsarm. De eco-modus beschermt de babyfoon in zijn energieverbruik en maakt dat je er langer mee vooruit kunt. Deze eco stand wordt geactiveerd als je kindje lekker slaapt en geen geluidjes maakt. De babyfoon heeft een maximaal bereik van 800 meter. En verliest de ouderunit verbinding met de babyunit, dan krijg je direct een melding.

Samenvatting Beurer BY 84
Bereik: 800 meter
Camera: Nee
Terugspreekfunctie:           Nee
Verbinding: PMR
Smartphone-app:     Nee
Temperatuurweergave: Nee

Wil je meer weten over stralingsvrije babyfoon? Lees ons uitgebreide artikel hierover.