Babyfoon met 2 cameras

Ben je op zoek naar een babyfoon met 2 cameras? In dit artikel presenteren we de top 3 babyfoons met camera voor het jaar 2023. Ontdek welke modellen uitblinken in functionaliteit, gebruiksgemak en beeldkwaliteit, zodat jij als ouder met een gerust hart je baby kunt monitoren. Lees snel verder en maak de beste keuze voor jouw gezin!

1. Luvion Grand Elite 3 – Babyfoon met 2 cameras

Als eerste in onze lijst staat de Luvion Grand Elite 3 als je kijkt naar de babyfoon met 2 cameras. Deze hoogwaardige babyfoon met camera en app biedt drie verschillende gebruiksopties. Ten eerste kun je de meegeleverde touchscreen monitor gebruiken om je baby scherp te zien en horen, met een bereik tot 300 meter in open veld.

Ten tweede kan je partner via wifi of 3G/4G op zijn smartphone meekijken en luisteren, terwijl jij de monitor gebruikt. En ten derde kun je er ook voor kiezen om de monitor niet te gebruiken en de camerabeelden en geluiden rechtstreeks via de app te ontvangen. Zo kun je zelfs even naar de buren gaan terwijl je baby slaapt.

De Luvion Grand Elite 3 Connect maakt gebruik van LLHR technologie, waardoor je zelfs zonder internetverbinding tot 300 meter afstand kunt observeren. Dit geeft een veilig gevoel, zelfs als het internet uitvalt of als je andere apparaten wilt gebruiken. Daarnaast heeft deze babyfoon vele handige functies zoals terugspreekfunctie, temperatuurweergave- en alarm, rustgevende slaapliedjes en een op afstand draaibare camera.

Het merk Luvion staat bekend om zijn obsessieve focus op kwaliteit en heeft vele prijzen gewonnen, waaronder beste babyfoon met camera door de Consumentenbond. Met deze babyfoon kun je jarenlang genieten van hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Let op de extra camera dien je er los bij te kopen!

2. Alecto DVM200M

Vervolgens komen we dan uit bij de Alecto DVM200M babyfoon met 2 cameras. De Alecto Baby DVM200M babyfoon met camera zorgt voor rust en vertrouwen. Je hoeft niet constant naar het scherm te kijken, want het scherm kan uitgeschakeld worden. Alleen wanneer geluid wordt gedetecteerd, zal het scherm automatisch beeld tonen. De gevoeligheid van het geluid kan worden ingesteld, zodat je zelf bepaalt wanneer het scherm aan gaat.

Je kunt de babyfoon gemakkelijk uitbreiden met maximaal 4 camera’s (extra camera DVM200C apart verkrijgbaar). Alle camera’s kunnen worden gemonitord vanaf één groot scherm, zowel individueel als tegelijkertijd via de split screen modus. Dit is handig als je je kindje vanuit verschillende hoeken wilt bekijken of als je meerdere kinderen of ruimtes in de gaten wilt houden. Wanneer geluid wordt gedetecteerd bij een van de camera’s, wordt dat beeld direct weergegeven.

Met de ouderunit kun je de camera op afstand bedienen en bewegen. Je kunt de camera optimaal positioneren en in- en uitzoomen. Daarnaast zijn er nog andere functies die op afstand bediend kunnen worden, zoals het afspelen van slaapliedjes of natuurlijke geluiden om je kindje kalmer te maken.

Naast deze basisfuncties biedt de Alecto DVM200M nog meer extra functionaliteiten. Zo kun je via de ouderunit terugpraten naar je kindje, waardoor je geruststellende woorden kunt spreken zonder naar de kamer te hoeven lopen. Ook wordt via de sensor in de camera op de ouderunit de kamertemperatuur weergegeven en kan er een waarschuwing worden gegeven bij het bereiken van een vooraf ingestelde temperatuurgrens.

Daarnaast zorgt de infraroodfunctie op de camera ervoor dat je ook in het donker heldere beelden van je kindje kunt zien. Ten slotte heeft de babyfoon voorgeprogrammeerde slaapliedjes en rustgevende geluiden die op afstand aan en uit kunnen worden gezet. Qua prijs en kwaliteit gaat onze persoonlijke voorkeur hiernaar uit.

De extra camera kun je los kopen bij de webshop of bij Alecto zelf.

3. Elro BC3000

Als laatste hebben we dan de Elro BC3000 babyfoon met 2 cameras. Met de ELRO BC3000 Baby Monitor Royale kun je gemakkelijk en overal een oogje in het zeil houden. Het apparaat heeft een groot XL touchscreen van 12,7 cm, waardoor je in één oogopslag kunt zien wat er gebeurt in de kamer van je kind. Dankzij de ingebouwde accu die ongeveer 5 uur meegaat, kun je het scherm overal mee naartoe nemen en live meekijken door je hele huis.

Daarnaast kun je via de ELRO Babycam app ook buitenshuis je baby in de gaten houden. De camera heeft een uitstekende beeldkwaliteit met een 720P HD resolutie, waardoor elk detail duidelijk zichtbaar is. Je kunt zelfs tot 2 keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Met het ingebouwde nachtzicht kun je ook in het donker perfect zien wat er gebeurt in de babykamer.

Bovendien heeft de BC3000 een pan/tilt functie, waarmee je via het scherm of de app de camera kunt bewegen. De babyfoon heeft slimme functies zoals automatisch inschakelen en notificaties op je telefoon wanneer je kindje geluid maakt. Je kunt zelf de gevoeligheid instellen voor wanneer deze functie aanspringt. De VOX-modus is niet alleen handig, maar ook energiebesparend, waardoor de batterij langer meegaat zonder dat je iets mist.

De camera heeft een hoogwaardige antenne voor een extra stabiele verbinding met het touchscreen. Je kunt de accu automatisch opladen door het scherm in het basisstation te plaatsen, maar je kunt hem ook rechtstreeks opladen zonder basisstation. Hierdoor kun je hem overal mee naartoe nemen, zelfs in de tuin waar je nog steeds goed bereik hebt. Daarnaast kun je via de ingebouwde microfoon helder terugpraten naar je kindje. Er is ook een knop om verschillende slaapliedjes af te spelen in de babykamer en je kunt timers instellen met alarm voor bijvoorbeeld voedingen. Het volume is aanpasbaar in het gebruiksvriendelijke menu.